Intrastat

Intrastat – statistika robne razmjene zemalja članica EU.

Za trgovinske tokove robne razmjene primitka ili otreme ili oba toka sa zemljama EU poslovni subjekt koji prelazi godišnji intrastat prag obvezan je podnositi intrastat izvještaj.

Ulaskom republike hrvatske u EU nema carinskih deklaracija za trgovinske tokove robne razmjene sa zemljama EU, ali postoji obveza intrastat izvještavanja ako prelazi prag,
za 2017. g. Taj prag iznosi:

  • 1.700.000,00kn za primitke
  • 750.000,00kn za otpreme

Intrastat izvještaj je statistički izvještaj putem kojeg se prati robna razmjena između zemalja članica EU, prijenos ekonomskog vlasništva nad robom.

 

Što prikazuje mjesečni izvještaj

Mjesečni izvještaj prikazuje fakturne i statističke  vrijednosti razmjene  sa uvjetima isporuke prema incotermsu uz primjenu kombinirane nomenklature prema općim pravilima što je dio našeg svakodnevnog djelokruga rada ne samo u izradi intrastat izvještaja. Što sa gratis isporukama, kredit notama,povratima i zamjenama roba, poslovima oplemenjivanja, konsignacije..?

 

Ne brinite, povjerite nama izradu mjesečnih obrazaca, mi znamo kako!

 

Povjerenje naših klijenata, točnost naših izvještaja, kroz svakodnevnu praksu u izradi izvještaja za gospodarstvenike koji predstavljaju razne segmente proizvodne  i trgovačke djelatnosti i pohvale nadležnog državnog tijela naša je preporuka.

 

Dokumenti za preuzimanje:
http://www.dzs.hr

Želite surađivati s nama?

Kontaktirajte nas